Co je smyslem kurzu a proč potřebujeme restart?

Co je cílem kurzu a proč potřebujeme restart?

"Žijeme v době jedové”, jak říká paní profesorka Anna Strunecká. Náš organismus je každý den vystavován nepřirozeným chemickým zátěžím, které najdeme všude kolem nás - v jídle, ve vodě (pesticidy, herbicidy, těžké kovy, škodlivé mikroorganismy, zbytky antibiotik, hormonů, apod.), ve vzduchu (smog, desinfekce, aromatické osvěžovače vzduchu, parfémy, vonné svíčky, tyčinky, atd.), v kosmetice, drogerii, lécích, atd. Většina jídel, která jsou běžně k dostání v klasických obchodních řetěžcích (a bohužel i některý sortiment ve zdravých výživách) je rafinována a jsou do nich přidávány pro tělo nepřirozené látky. K tomu můžeme přidat sedavé zaměstnání, které má většina z nás, nedostatek pohybu, nadměrnou konzumaci alkoholu, kofeinu, kouření, stres, ...

Přirozená detoxikace probíhá v těle neustále. Toxiny jsou vylučovány prostřednictvím orgánů - kůže, jater, střev, ledvin, lymfy a plic. Ačkoliv je náš dokonalý organismus vybaven enzymy, které neustále odplavují toxické látky, je až příliš často pod silným náporem vše zvládnout a dostat všechny funkce zpět do rovnováhy.

Játra, naše chemická továrna

Játra, jako náš největší vnitřní orgán, jsou tzv. chemickou továrnou našeho těla a jejich hlavní úloha spočívá v odstraňování toxických látek z organismu. Dále mají na starosti např. metabolismus tuků, cukrů a proteinů, zpracovávání živin vstřebaných trávicím traktem, boj s infekcí, přeměnu živin na energii, výrobu, rozkládání a regulaci hladiny mnoha hormonů, pomáhají vyrovnávat hladinu cukru v krvi a tak dále. Játra nám pomáhají udržovat náš organismus zdravý a čistý.

Čím lepší je tedy činnost našich jater, tím lépe se celkově cítíme. Zdravá játra zároveň usnadňují funkci ostatním orgánům v těle. Pokud navíc chcete zhubnout a udržet si pevné zdraví, zaměřte na ně svou pozornost.

Pokud nejsou naše játra 100% v pořádku, můžeme trpět následujícími symptomy:

  • poruchy spánku, častá únava
  • hormonální disbalanc
  • potíže s váhou (neschopnost shodit nebo přibrat)
  • nadýmání a potíže s trávením
  • PMS
  • výkyvy nálad, deprese, pocity úzkosti
  • potíže s pokožkou

Významnou roli hrají i naše střeva

Zdravé zažívání je dalším naprosto nezbytným faktorem našeho zdraví a vitality, a proto je potřeba důkladně pečovat i o něj. Vše v našem těle je propojené. Pokud se nevhodně stravujeme, málo se hýbeme a příliš stresujeme, zkrátka příliš nedbáme na blaho našeho organismu, postupem času se to někde projeví.

Akumulují se toxické látky, narušuje se zdravá střevní mikroflóra a metabolické funkce se zpomalují a slábnou a může docházet ke vzniku různých potíží. Přítomnost prospěšných bakterií v našich střevech je esenciální pro naše zdraví, imunitní systém, mentální zdraví a přirozenou detoxikaci. Tyto prospěšné bakterie (naše mikroflóra) jsou našimi velkými pomocníky - zvyšují naši imunitu, hladinu energie a pomáhají nám vstřebávat důležité živiny.

Stav našich střev se také odráží na naší náladě. Pokud trpíte úzkostmi a depresemi, může za to pravděpodobně Váš "druhý mozek", jak se střevům přezdívá. Dlouhé roky se vědci a lékaři domnívali, že se úzkosti a deprese podílí na potížích trávení (jako jsou zácpy, průjmy nebo bolesti břicha). Současné studie však dokládají, že je to spíše opačně. Dokázalo se, že pokud dojde k podráždění trávicího systému (ať už kvůli onemocnění nebo nevhodné stravě), začne vysílat signály do centrálního nervového systému a to pak nevyhnutelně vede i ke změnám nálad.

Vše je propojené

Zdraví střev a jater spolu úzce souvisí, ostatně jako všechno se vším. Toxická játra vyvíjí tlak na trávící systém, takže je důležité pečovat o oba orgány zároveň. Pokud například někdo trpí zácou, může to být signál přetížených jater. Při očistě organismu, kdy z těla odchází odpadní látky, je nezbytné, aby byla Vaše střeva v pořádku a došlo tak ke správnému vyloučení všech toxinů.

Tím, že si budeme udržovat zdravá střeva a játra, odlehčíme dalším orgánům v těle včetně naší psychiky. Očista je prvním krokem k tomu, abyste nastartovali své tělo k jeho optimálním funkcím a tento program je sestaven tak, aby Vám v tom pomohl. Tělo Vám to pak moc rádo vrátí. Budete se cítit lépe - zdraví, plni energie, zmizí Vám chutě na sladké a rafinované potraviny, zlepší se Vám kvalita pokožky a metabolismus.

Tento program je prvním krokem a rozhodnutím k tomu začít více vnímat potřeby svého těla a dopřávat mu s láskou to, co si opravdu zaslouží.

Dokončit a pokračovat